Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat joi, că în şedinţa Executivului s-a creat cadrul legal pentru crearea Comitetului de Organizare a Funeraliilor de Stat, fiind vorba de un ceremonial rezervat actualilor şi foşti şefi de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Constantin a afirmat după şedinţă că Ordonanţa adoptată de Executiv prevede o modificare şi o completare a Legii 2015/2016 privind ceremoniile oficiale în general.

”Astăzi s-a creat cadrul legal pentru crearea Comitetului de Organizare a Funeraliilor de Stat. Este un ceremonial rezervat actualilor şi foşti şefi de stat. Este cel mai înalt grad de recunoaştere a meritelor unui cetăţean român în slujba ţării sale şi pentru a vedea în ce va consta această coordonare instituţională în caz de funeralii naţionale va trebui să vină şi o altă hotărâre de guvern care va detalia toată această procedură, deci, prin ordonanţa de astăzi se creează Comitetul de Organizare a Funeraliilor de Stat”, a precizat Constantin.

Întrebat dacă foştii prim-miniştrii şi foştii preşedinţi ai celor două camere nu vor beneficia de acest tip de funeralii, Mihai Constantin a spus: ”În baza legii menţionate, o am aici scrisă, 2015/2016, foştii şefi de camere parlamentare şi foştii premieri beneficiază de funeralii cu onoruri militare. Nu se modifică nimic la acest capitol, aceşti demnitari şi foşti demnitari vor beneficia de funeralii cu onoruri militare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.