Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că este o lipsă crasă de bun-simţ ce s-a întâmplat duminică în Piaţa Unirii din Iaşi, el acuzându-i pe şefii asociaţiei pro-autostradă care au iniţiat protestul din centrul oraşului că urmăresc să strângă capital politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Mihai Chirica a spus luni, într-o conferinţă de presă, că moldovenii sunt îndreptăţiţi să aibă autostradă, dar că nu trebuie să ajungem la înjurături în stradă.

Edilul Iaşiului îi acuză pe şefii asociaţiei ”Împreună pentru A8”, cei care au organizat acţiunea de protest de duminică din centrul Iaşiului, că doresc să acumuleze capital politic după eşecul în alegeri al Partidului Împreună Pentru Moldova.

”Îmi pare rău că ieşenii au asistat la circul ruşinos pe care nişte oameni cu veleităţi politice l-au provocat în Piaţa Unirii din Iaşi. Proiectele astea sunt importante pentru noi şi trebuie să le susţinem, dar sunt şi alte modalităţi pentru a ne exprima. Nu trebuie să ajungem la înjurături. Sunt îndreptăţiţi toţi moldovenii să aibă autostradă. Eşecul ruşinos al partidului care s-a ascuns în spatele autostrăzii i-a scos din nou în stradă. Doresc probabil să acumuleze capital politic”, a afirmat Mihai Chirica.

Edilul ieşean a precizat că manifestări pro-autostradă trebuie făcute, dar în cadru organizat şi nu pe 24 ianuarie, când aniversăm Unirea Principatelor Române.

”Putem merge împreună la Ministerul Transporturilor, dar să avem puţină decenţă şi respect pentru înaintaşii noştri. Vrem să înjurăm pentru A8 hai să mergem la guvern, hai să mergem la Parlament sau la Ministerul Transporturilor. Memoria lui Alexandru Ioan Cuza s-o păstrăm pentru momentul respectiv. Este o lipsă crasă de bun simţ”, a spus primarul Mihai Chirica.

Pe de altă parte, Chirica s-a referit şi la incidentul cu bărbatul care l-a stropit cu iaurt pe faţă dar şi pe haine în Piaţa Unirii din Iaşi.

”Ce s-a întâmplat duminică în Piaţa Unirii se poate întâmpla oridunde în ţară, pentru că românii nu mai au răbdare. Românii nu mai vor să audă promisiuni, nu mai vor să vadă doar texte electorale”, a mai precizat Chirica.

Câteva sute de ieşeni au asistat, duminică, la manifestările oficiale din centrul oraşului dedicate Unirii Principatelor Române, mare parte dintre ei fiind susţinători ai proiectului autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

La un moment dat, un bărbat l-a stropit cu iaurt pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, edilul ieşean afirmând ulterior că nu-l va acţiona în judecată, dar că gestul arată frustrarea acumulată în societate în ultimii 30 de ani la adresa politicienilor.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.