Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că PNL va căuta un consilier local de la un alt partid pentru a forma majoritatea în Consiliul Local, după ce viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR şi a fost exclus din această formaţiune, pierzându-şi totodată şi mandatul de consilier. PNL are două opţiuni pentru menţinerea majorităţii, respectiv cooptarea unui consilier USR sau a unuia de la PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Edilul Mihai Chirica a declarat, după ce viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR privind excluderea sa din partid, că vestea plecării lui Baciu din consiliu şi implicit din postul de viceprimar nu este una ”îmbucurătoare”, dar că liberalii caută soluţii pentru menţinerea majorităţii.
 
”Este o veste care nu este foarte îmbucurătoare pentru mine, pentru Consiliul Local şi pentru Iaşi. Prin lipsa viceprimarului, se dezechilibrează un pic raportul de forţe, nu pot decât să-i mulţumesc pentru activitatea pe care a făcut-o până acum, pentru felul în care a privit cu adevărat destinul oraşului, va rămâne în continuare colegul meu, sper de partid de data aceasta, dacă doreşte. Vom face tot ce e posibil ca lucrurile pentru el să meargă bine în continuare. Încercăm să găsim omul care să completeze echipa pentru a putea face cât mai fezabile toate proiectele oraşului”, a afirmat edilul Mihai Chirica.
 
Viceprimarul municipiului Iaşi Cezar Baciu îşi pierde postul de consilier şi implicit funcţia de viceprimar, după ce a pierdut procedul în urma excluderii din USR.
 
Cezar Baciu fusese exclus din USR în anul 2021, după ce a votat bugetul local alături de PNL, deşi USR decisese ca votul să fie împotrivă. Ulterior, Cezar Baciu a fost votat viceprimar al Iaşiului, cu sprijinul consilierilor PNL.
 
În urma pierderii calităţii de consilier local, PNL şi primarul Mihai Chirica nu mai dispun de majoritate în Consiliul Local. PNL şi PMP au împreună 13 mandate dintr-un total de 27, în timp ce USR are nouă, iar PSD cinci mandate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.