Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că dacă USR-PLUS doreşte gâlceavă la Iaşi atunci nu şi-au găsit omul, edilul anunţând că situaţia politică incertă din Consiliul Local va fi discutată de către conducerea filialei municipale PNL Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat când încep negocierile dintre PNL şi USR-PLUS la Iaşi pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local, Mihai Chirica a spus, într-o conferinţă de presă, că el nu se coboară la ”gâlceava de Bahlui” şi că negocierile trebuie să se facă între oameni serioşi, pe principii clare.

”Nu ştiu despre ce negocieri vorbim. Obiectivul e clar. Dacă ne dorim dezvoltarea oraşului atunci avem ce negocia, dacă dorim să facem gâlceavă atunci nu şi-au găsit omul. Eu nu mă cobor la gâlceava de Bahlui. Vreau să fac aceste negocieri, dar pe nişte principii foarte clare, de oameni serioşi, nu de oameni de gâlceavă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean consideră că USR PLUS caută să speculeze orice fisură, în loc să găsească lucrurile care apropie cele două tabere.

Totodată, Mihai Chirica a anunţat că filiala municipală a PNL pe care o coinduce dar şi consilierii liberali vor discuta în acest weekend pe tema blocajului politic din Consiliul Local.

”Azi (vineri – n.r.) voi avea o discuţie cu toţi consilierii PNL, iar mâine (sâmbătă – n.r.) voi avea o discuţie în Biroul Politic al PNL municipiul Iaşi pentru a ne face o strategie de comunicare cu cei care doresc binele acestui oraş şi cu care ne putem pune la aceeaşi masă, pe proiecte”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

În lipsa unei înţelegeri cu USR-PLUS, singura variantă ca PNL să formeze o majoritate în Consiliul Local este o colaborare între liberali şi social-democraţi.

PNL numără 11 consilieri locali, USR-PLUS nouă, PSD cinci, iar PMP doi. Municipiul Iaşi nu are viceprimari, iar în Consiliul Local nu există încă o majoritate politică.

Cu o zi în urmă, liderul USR-PLUS Iaşi, deputatul Cosette Chichirău i-a cerut primarului Mihai Chirica să renunţe la concursurile ”cu dedicaţie”, afirmând că principala condiţie pentru o alianţă locală între PNL şi USR PLUS este ca edilul să elimine numirile ”cumetrilor şi a incompetenţilor în funcţii publice”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.