Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, după anunţarea rezultatului votului, că îşi pune experienţa în slujba Parlamentului pe care vrea să-l facă ”o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”. Meleşcanu afirmă că, înainte de a fi membru al unui partid, este român, iar votul românilor trebuie să fie determinant. ”Sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare”, a mai spus Meleşcanu, invocând programul de guvernare PSD-ALDE pentru care românii şi-au dat votul în 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doresc să mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în această instituţie”, a spus, marţi, Meleşcanu, după ce a devenit preşedinte al Senatului.

Aceasta a afirmat că înainte de a fi membru al unui partid este român.

”În toată activitatea mea politică am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului. Înainte de a fi membru de partid sunt român. Sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare, conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016.  Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională, legală şi eficientă în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva”, a mai spus Meleşcanu.

Acesta le-a cerut colegilor din Senat să-i acorde sprijinul.

”Dragi colegi, orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai multe, câtori mai mulţi. La începutul discursului v-am promis echilibrul meu, iar acum vă cer  sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”, a mai spus Meleşcanu.

Acesta a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului, cu 73 de voturi.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.