Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, în cadul unei conferinţe de presă comune cu omologul său german, Heiko Maas, că minoritatea germană a avut un rol semnificativ în formarea statului român modern, astfel că dezavuează orice fel de luări de poziţie care pot aduce atingere minorităţii germane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fiind în Anul Centenarului, doresc să evidenţiez rolul semnificativ al minorităţii germane la formarea statului român modern, precum şi contribuţia valoroasă la diversitatea culturală, etnică şi religioasă a României, care este o valoare definitoare pentru istoria, societatea şi cultura României moderne. Prin urmare, doresc să reafirm aici, în prezenţa domnului ministru Mass, apricierea noastră faţă de loialitatea dovedită a minorităţii germane de-a lungul timpului şi să dezavuez cu fermitate orice fel de luări de poziţie care pot aduce atingere imaginii aceteia”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a acuzat Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei, aceasta afirmând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Vasilescu a ţinut să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.

De asemenea, senatorul PSD Liviu Pop a afirmat joi seară, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un “continuator” al unui grup nazist, fostul ministru al Educaţiei spunând că are aceste informaţii “de pe net”. "Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război (...) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net", a susţinut Pop.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.