Lazăr Comănescu a predat mandatul de ministru de Externe lui Teodor Meleşcanu, cei doi apreciind că obiectivele majore de politică externă trebuie să rămână neschimbate, anume consolidarea poziţiei României în Uniunea Europeană şi NATO, dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA, relaţa privilegiată cu Moldova şi abordarea strategică a vecinătăţii României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de predare-primire a mandatului a avut loc, joi dimineaţă, la sediul MAE, ocazie cu Lazăr Comănescu a prezentat demersurile ”cele mai relevante” ale diplomaţiei româneşti în perioada în care a condus-o el.

”Cei doi au discutat, totodată, despre  principalele linii şi priorităţi de politică externă în perioada următoare şi importanţa deosebită a continuităţii acestora, pentru promovarea intereselor naţionale. Ei au fost de acord că obiectivele majore ale politicii externe rămân consolidarea profilului României în cadrul UE şi al NATO, dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic cu  SUA,  relaţia specială cu Republica Moldova şi abordarea strategică a întregii vecinătăţi a României”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Comănescu şi Meleşcanu au abordat şi alte teme precum diplomaţia economică, profesionalizarea angajaţilor ministerului şi operaţionalizarea Agenţiei de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare.

Spre deosebire de celelalte ministere, Ministerul de Externe a fost singurul care a dat publicităţii o informare referitoare la conţinutul discuţiilor dintre fostul şi actualul ministru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.