Senatorul USR PLUS Marius Bodea cere PNL să-l retragă pe edilul ieşean Mihai Chirica din echipa de negociere cu USR PLUS pentru constituirea unei majorităţi în Consiliul Local, după ce primarul Iaşiului a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea susţine, într-un comunicat de presă, că alianţa locală dintre PNL şi USR PLUS se poate realiza prin înţelegerea directă a consilierilor locali din cele două partide.

Senatorul USR PLUS Marius Bodea afirmă că PNL ar trebui să-l suspende din partid pe Mihai Chirica şi să-l retragă pe edilul ieşean din echipa de negociere a protocolului de alianţă locală din cauza problemelor pe care primarul le are cu Justiţia.

“O alianţă între PNL şi USR PLUS se poate realiza la Iaşi prin înţelegerea directă a consilierilor locali din cele două partide, fără ca un inculpat trimis în judecată pentru deturnare de fonduri publice să se erijeze în lider local al PNL şi să dicteze condiţii. Nu acceptăm să fim bătaia de joc a unui penal care întâi ne înjură şi apoi ne trimite bezele, ne dă ultimatumuri, ne declară public accident istoric în politica românească şi apoi vine iar cu epistole de dragoste. Este un delir politic la Iaşi care afectează în primul rând ieşenii, dar şi PNL-ul în ansamblu. Nu putem să fim obligaţi să stăm la masă cu un hoţ prins de procurori şi trimis în judecată pentru fapte săvârşite chiar la conducerea primăriei cu care noi ar trebui să planificăm banii ieşenilor. Situaţia este de un ridicol absolut“, a declarat senatorul USR PLUS Marius Bodea.
Totodată, Bodea prezintă câteva dintre motivele pentru care colaborarea dintre USR PLUS şi Mihai Chirica nu este posibilă.

„Nu putem sta la masă cu un individ care îşi angajează cumătrul din PSD imediat după alegeri şi să vorbim despre profesionalizare în Primăria Iaşi. Cum nu putem sta la masă cu un individ care, dincolo de problemele penale, a ratat şansa Iaşiului sa prindă proiecte mari în PNRR. Pentru a realiza o alianţă locală între PNL şi USR PLUS este suficient să discute şi să se pună de acord consilierii locali între ei. Mihai Chirica nu face parte din Consiliul Local“, mai afirmă senatorul USR PLUS Marius Bodea.

În şedinţa Consiliului Local Iaşi de miercuri, a existat pe ordinea de zi un proiect care viza alegerea viceprimarilor Iaşiului. Întrucât partidele nu au convenit până la începerea şedinţei privind constituirea unei majorităţi în consiliu, proiectul a fost retras, urmând a fi discutat într-o şedinţă viitoare.

Negocierile dintre PNL şi USR PLUS au intrat în impas la Iaşi, după ce o primă rundă de discuţii a fost anulată, întrucât la negocieri nu s-a prezentat şi liderul filialei judeţene PNL Iaşi, Costel Alexe.

Totodată, PSD Iaşi a anunţat că este dispus să negocieze fie cu PNL, fie cu USR PLUS formarea unei majorităţi, dar deocamdată astfel de discuţii nu au avut loc.

PNL deţine 11 mandate de consilieri, USR PLUS nouă, PSD cinci, iar PMP două.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.