Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că rezultatul preliminar al anchetei cerute în centrele pentru persoane vârstnice şi vulnerabile a arătat că după verificarea a aproape 1.100 de asemenea centre, 13 au fost închise. ”Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune pentru soarta unor oameni pe care viaţa i-a lovit atât de crunt. Aşa ceva se va sfârşi oricât de multe şi de dure schimbări va trebui să facem, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a spus că rezultatul preliminar pe care l-a solicitat la nivel naţional arată că ”după verificarea a aproape 1.100 de asemenea centre, 13 au fost închise”. 

”Aş dori să le cer autorităţilor să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale” a arătat el. Şeful Executivului a spus în deschiderea şedinţei că cel mai important subiect este situaţia din centrele de bătrâni şi persoane cu dizabilităţi.

”Este cât se poate de clar, evident, că dintr-un cumul de factori care ţin atât de stat cât şi de zona privată, activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi a celor vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial. Am văzut, din păcate, în ultimele zile prea multe situaţii care probează că această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmăreşte profitul cu orice preţ, deseori prin suferinţe crunte, provocate seniorilor noştri” a spus premierul Ciolacu.

El a arătat că a văzut dezvăluiri ale presei care denotă că ”nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune faţă de soarta unor oameni pe care viaţa i-a lovit atât de crunt. Aşa ceva se va sfârşi oricât de multe şi de dure schimbări va trebui să facem”, a spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.