Liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat că este ferm convins că Gabriela Firea va fi din nou aleasă la şefia Primăriei Capitalei. El a explicat retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din postura de candidat comun al PSD şi PNL la Primăria Municipiului Bucureşti prin faptul că era inadmisibil ca cele două mari partide din România să nu fie jucători, ci să fie arbitri care să arbitreze cine câştigă între Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ce pot să vă spun foarte clar că era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide din România să nu fie jucători, ci să fie arbitri, atât PSD, cât şi PNL, şi noi să fi arbitrat cine câştigă – domnul Nicuşor Dan sau domnul Piedone. Este inadmisibil aşa ceva, atât pentru PSD, cât şi pentru PNL şi cred că aseară am luat decizia corectă ca cei doi preşedinţi de organizaţii, respectiv doamna Firea şi domnul Burduja să fie candidatul PSD, doamna Firea şi domnul Burduja să fie candidatul PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la Complex Silva.

El a mai spus că este ferm convins că Gabriela Firea va fi din nou la şefia Primăriei Municipiului Bucureşti.

„Cu toate regretele pe care le am, deoarece suntem într-o coaliţie şi într-o alianţă electorală, sunt ferm convins că pe data de 9 iunie doamna Firea va fi din nou primarul general al Capitalei”.

Liderul PSD a mai precizat că se va implica direct în strângerea de semnături pentru candidatura Gabrielei Firea, în Capitală.

„Eu o să mă implic direct, dacă doamna Firea o să îmi permită, şi cu echipa dânsei de campanie, o să particip direct la strângerea de semnături în Bucureşti”, a adăugat Ciolacu.

Cătălin Cîrstoiu a avut, marţi pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”. „Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibi”, a mai sspus medicul care a respins din nou acuzaţia de incompatibilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.