Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni la Parlament că el nu a văzut măsurile ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru preţurile la energie. ”Eu le-am văzut pe cele ale PSD, lucrate cu colegii mei şi puse la dispoziţie premierului şi puse la dispoziţia echipei de lucru” a arătat el, precizând că ”în continuare va trebui să se vină cu un preţ reglementat, pentru acest an de zile, inclusiv iarna viitoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”S-a mers într-atât încât preţul la energie e mai mare decât în Germania”, a spus liderul PSD, precizând că pentru două luni s-a ajuns la o soluţie. 

Marcel Ciolacu a mai arătat că a avut o discuţie cu premierul Ciucă şi că în cadrul grupului de lucru interministerial se va discuta ce măsuri vor fi luate după cele două luni, pe o perioadă medie. ”Eu înclin spre o perioadă care să acopere şi iarna următoare, încă un an de zile, deja s-a creat precedentul de către Franţa, care a venit cu preţ reglementat la consumatorii casnici şi la IMM-uri”, a arătat Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a mai afirmat că el consideră că ”în continuare va trebui să se vină cu un preţ reglementat, pentru acest an de zile, inclusiv iarna viitoare, cu tot ceea ce decurge de aici, o OUG, pe urmă transpusă de ANRE” şi ”concomitent cu acest lucru, ministrul de resort să meargă şi să negocieze cu Comisia”. 

”Cam aceştia sunt paşii pe care eu, personal, i-am discutat cu prim-ministrul. Efectele, scumpiri, punctual şi mai ales bătălia cea mai mare este în ceea ce priveşte inflaţia, efectele automat vor trebui măsuri printre care şi reducerea TVA este o măsură pentru a scădea inflaţia şi CAS-ul, la angajaţi. Sunt mai multe măsuri, dar eu nu sunt de acord să intervenim pe efecte, nerezolvând cauzele, pentru că distrugem bugetul consolidat”, a spus el. 

Ciolacu a precizat că, în privinţa cauzei, cel mai important lucru, în acest moment, este ca ministrul de resort să vină în primul rând, în faţa premierului, să aibă o discuţie şi apoi măsurile juridice, cu ministrul Justiţiei”.  

Întrebat despre reducerea TVA la 5% şi eliminarea certificatelor CO2, Ciolacu a spus că ”sunt unele din măsurile care se vor lua astfel încât să fie stăvilită inflaţia”. 

”Eu sunt ferm convins că, anul acesta, împreună cu BNR, să ţinem inflaţia cu o singură cifră”, a mai afirmat Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a spus că nu a văzut măsurile propuse de ministrul Energiei. ”Eu le-am văzut pe cele ale PSD, lucrate cu colegii mei şi puse la dispoziţie premierului şi întregii echipe de lucru”, a adăugat liderul PSD, adăugând că s-au făcut unii paşi şi încă sunt în grafic. 

”Există şi posibilitatea prelungirii cu o lună a acestei Ordonanţe de urgenţă care este acum”, a spus Ciolacu. Întrebat dacă ne permitem aceste măsuri de compensare, preşedintele PSD a spus că ministrul Finanţelor a reuşit o colectare bună. ”Suntem în parametrii în care ne permitem”, a mai afirmat el. 

Marcel Ciolacu a mai spus că s-a uitat pe tot capitolul de venituri colectate în luna ianuarie, şi este unul substanţial şi pe toate capitolele. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.