Premierul Marcel Marcel Ciolacu a declarat, joi, că un proiect foarte important ce va fi adoptat azi în şedinţa Executivului este noul Cod Silvic, ministrul Mediului, Mircea Fechet, arătâne că este primul Cod după 2008 adoptat în conformitate cu prevederile Srategiei Naţionale pentru Păduri 2030.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în şedinţa de Guvern că un proiect foarte important ce va fi adoptat azi în şedinţă este noul Cod Silvic.

”Este un act esenţial pentru creşterea suprafeţelor împădurite ale României. Vrem să prevenim şi să combatem tăierile ilegale şi furtul de lemne prin pedepse mai aspre”, a arătat premierul.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat în şedinţă că este vorba de un proiect foarte important pentru reformarea sistemului de gospodărire a pădurilor şi a modului de monitorizare şi control a exploatărilor forestiere.

”E vorba de noul Cod Silvic, o lege mult aşteptată, e primul Cod după 2008 adoptat în conformitate cu prevederile Srategiei Naţionale pentru Păduri 2030, pe care am adoptat-o în Guvern în anul 2022. Atât Strategia cât şi Codul au fost finanţate prin PNRR şi reprezintă jaloane pe care statul român şi le-a asumat”, a mai spus Fechet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.