Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre propunerea legislativă depusă de UDMR privind majorarea mandatelor primarilor la cinci ani că, în opinia sa, am putea mandatul preşedintelui să îl aducem la patru ani, la fel ca al primarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Constanţa dacă ar susţine propunerea legislativă pentru mărirea mandatului primarilor la cinci ani. El a precizat că o astfel de prevedere nu poate fi aplicată în acest moment.

”Categoric, vă daţi seama că nu poate să fie în aplicare în acest moment. Părerea mea e că am putea mandatul preşedintelui să îl aducem la patru ani, la fel ca al primarilor”, a arătat Ciolacu.

UDMR a depus o iniţiativă legislativă prin care propune modificarea duratei mandatelor aleşilor locali de la patru la cinci ani.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă că propunerea serveşte la dezvoltarea localităţilor, dar şi la stabilitatea politică. Propunerea UDMR vizează mandatele aleşilor locali după alegerile din acest an şi nu ar prelungi mandatele aleşilor în funcţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.