Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a afirmat că nu are o problemă cu marile companii, dar este un moment în care toţi trebuie să fim solidari, precizând că discrepanţa începe să se adâncească şi creează crize sociale. El a precizat că politicienii trebuie să fie conştienţi de acest lucru indiferent din ce partid fac parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, dacă a discutat şi în coaliţie despre suprataxarea companiilor cu un profit foarte mare, pe o perioadă scurtă de timp.

“Nu e pentru prima oară când spun acest lucru. De obicei, ceea ce spun şi cred - ca şi impozitarea să fie pe mai multe trepte, eu îmi menţin părerile şi cred că acesta este drumul spre progres. Dar într-un moment în care încerci să dimensionezi toată impozitarea numai pe capitalul românesc şi pe IMM-urile din România şi pe industria românească nu este o abordare corectă şi echilibrată în mediul de afaceri şi în mediul economic. Mi se pare corect în continuare, atâta timp cât marile companii au o medie de 0,8% impozit pe profit, iar microîntreprinderile plătesc 1% avem şi noi o pretenţie să venim măcar la limita a cât plăteşte şi capitalul românesc. Asta nu înseamnă că am o problemă cu companiile mari. Nu. E un lucru corect, mai ales într-un moment de criză în care toată lumea trebuie să fie solidară. Coaliţia cunoaşte această propunere”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai fost întrebat despre OUG de modificare a Codului Fiscal.

“Mi se pare corect, nu sunt ministru de Finanţe, îl puteţi întreba pe dânsul, ai o proprietate de peste un milion de euro, 500.000 de euro ţi se măreşte impozitul. Cine are sub această valoare, i se măreşte impozitul, se derogă pe doi ani până când cu toţii vom depăşi această perioadă de criză. Aceste măsuri sunt pe o perioadă determinată, ca şi 1 la sută pe marile companii. E un moment în care toţi trebuie să fim solidari. Discrepanţa începe să se adâncească şi creează crize sociale. Indiferent din ce partid facem parte trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Şi atunci cred că e momentul în care capitalul trebuie impozitat pe perioadă determinată, mai bine”, a explicat liderul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.