Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri seară, un mesaj de condoleanţe, după decesul staticului cu origini româneşti Tal Haimi, răpit de teroriştii Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-a întristat profund vestea privind decesul lui Tal Haimi, răpit de teroriştii Hamas. Transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune doamnei Ella Haimi, pe care am întâlnit-o la Bucureşti, în urma cu mai puţin de doua luni. I-am admirat curajul şi puterea”, a scris, miercuri seaăr, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că ”atrocităţile comise împotriva copiilor, femeilor şi civililor trebuie să înceteze”.

”Guvernul României condamnă cu fermitate terorismul şi atacurile asupra civililor”, a mai afirmat Ciolacu.

Familia ostaticului israelian Tal Haimi, care avea şi cetăţenie română, şi kibbutzul Nir Yitzhak, unde acesta locuia, au anunţat într-o declaraţie comună, miercuri seara, că autorităţile au spus familiei că acesta a fost ucis la 7 octombrie de teroriştii Hamas, relatează The Times of Israel.

Soţia sa, Ella Haimi, venise la sfârşitul lunii octombrie în România şi s-a întâlnit cu diverşi oficiali, între care Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, pentru a cere ajutor autorităţilor române de a sprijini eforturile pentru eliberarea ostaticilor duşi în Gaza.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.