Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat miercuri cum vede propunerea ministrului Justiţiei Alina Gorghiu de a exista o posibilă lege care să reglementeze doar salarizarea magistraţilor, că „nu e o abordare tocmai greşită”. „Cred că este un lucru corect, dar trebuie să fim de această dată foarte atenţi la construirea acestei legi”, a completat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că este un lucru corect, dar trebuie să fim de această dată foarte atenţi la construirea acestei legi. Dacă rămâne la pachet, atunci vom fi iarăşi vulnerabili. Trebuie să învăţăm şi din greşelile trecutului. Vom fi iar vulnerabili şi aţi văzut cum anumite drepturi au fost transferate de la anumite categorii la alte categorii, nu numai la magistraţi. Atunci nu e o abordare tocmai greşită”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat ce opinie are despre analiza pe care i-a înaintat-o Alina Gorghiu şi propunerea să existe o lege a salarizării magistraţilor separată de cea a bugetarilor, miercuri după lansarea campaniei „Cumpără Româneşte”.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că o analiză a fost elaborată de experţii din minister şi înaintată premierului Marcel Ciolacu care propune, printre altele, ideea existenţei unei legi a salarizării separate pentru capitolul justiţiei. Ea a explicat că acest posibil scenariu vine în contextul în care există destule hotărâri judecătoreşti pe care le-au obţinut pe drepturi salariale magistraţii şi a adăugat că printr-o astfel de lege separată pentru salarizarea magistraţilor ar putea duce la „acel T0 de la care porneşti”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.