Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că România nu are niciun risc să fie angajată în vreun război şi nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere. ”Haideţi să stăm liniştiţi că România nu va intra în niciun război. Chiar dacă este an electoral, cred că trebuie să fie o linie roşie cu anumite lucruri cu care ne jucăm şi cu care nu ne jucăm”, a ţinut să precizeze premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, cum comentează afirmaţiile generalului Vlad Gheorghiţă, şefulul Statului Major al Apărării, că ar trebui să ne pregătim populaţia şi că se uită către o lege. 

”Ăsta este rostul şefului de Stat Major. Eu vă spun ce am spus acum câteva zile: România nu are niciun risc să fie angajată în vreun război. România nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere”, a arătat Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că astăzi, faptul că facem parte din NATO e un lucru foarte important.

”Vedeţi ce desfăşurare de forţe şi de militari din toată Europa şi mai ales din Statele Unite ale Americii sunt pe teritoriul României, poliţie aeriană, deci haideţi să stăm liniştiţi că România nu va intra în niciun război. Chiar dacă este an electoral, cred că trebuie să fie o linie roşie cu anumite lucruri cu care ne jucăm şi cu care nu ne jucăm”, a mai spus premierul.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a afirmat la Europa Liberă că se doreşte introducerea unui serviciu militar voluntar, care vizează tinerii între 18 şi 35 de ani, care doresc să îmbrace haina militară. El a menţionat că trebuie găsite instrumentele necesae pentru a avea o populaţie pregătită.

”Este un moment T0 în care toate naţiunile europene trebuie să se gândească la pregătirea populaţiei şi nu vreau să dau un mesaj alarmist, dar este o realitate în care trăim”, a argumentat el.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.