Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi consultări cu reprezentanţii Forumului European de Tineret şi cu cei ai Consiliului Tineretului din România, parte a dialogului instituţional constant al Guvernului cu asociaţiile reprezentative din sectoarele sociale şi asociative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este extrem de important să avem consultări permanente cu tinerii pentru a reduce decalajul între generaţii şi, îndeosebi, între generaţia tânără şi decidenţi. Tinerii au capacitatea de a se adapta şi a acumula rapid cunoştinţe, informaţii, de a veni cu soluţii novatoare. Constat cum programele de internship derulate atât la nivelul Guvernului, cât şi al Parlamentului, aduc reale beneficii nu doar tinerilor, ci şi instituţiilor publice. Din aceste considerente este deosebit de util un proces dinamic de consultare cu asociaţiile reprezentantive ale tinerei generaţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat de presă al Executivului. 

La rândul ei, ministrul Familiei Natalia Intotero a precizat că noua lege a educaţiei vine în sprijinul tinerilor şi creează oportunităţi pentru aceştia.

„Avem nevoie de viziunea, angajamentul şi responsabilitatea tinerilor, iar faptul că suntem aici, împreună, ne dă tuturor o noua perspectivă de viitor. Problemele tinerilor nu sunt puţine, dar cu sprijinul prim-ministrului Marcel Ciolacu şi al Guvernului României, multe dintre ele îşi vor găsi rezolvare. Noua Lege a Educaţiei vine în sprijinul tinerilor pentru a crea cât mai multe oportunităţi şi a consolida relaţia dintre cele două generaţii. Împreună vom contribui la creşterea noilor lideri, atât la nivel naţional, cât si european”, a declarat Natalia Intotero, conform sursei citate.

Reprezentanţii Forumului European de Tineret au salutat bunele practici la nivelul Guvernului privind derularea Programului Oficial de Internship, care, în acest an oferă 150 de locuri. Stagiarii înscrişi în acest program primesc, potrivit Legii 176/2018 privind internshipul, o indemnizaţie lunară reprezentând cel puţin 50% din salariul minim brut pe economie.

De asemenea, reprezentanţii Forumului European de Tineret au arătat că este nevoie de impulsionarea consultărilor între organizaţiile de tineret şi autorităţile publice, având în vedere că tema tineretului necesită o abordare integrată la nivelul Guvernului şi ministerelor.

Prezenţi la discuţii, reprezentaţii Consiliului Tineretului din România au apreciat finalizarea Strategiei Naţionale pentru Tineret de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi au subliniat importanţa colaborării interministeriale în vederea atingerii obiectivelor cuprinse în acest document.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, şeful Cancelariei Prim-ministrului, Mihai Ghigiu, şi reprezentanţii Cancelariei - secretarul de stat Mihai Constantin, consilierul de stat Ruxandra Ivan şi consilierul de stat Victoria Stoiciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.