Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România Peer Gebauer, care se înscrie în linia intensificării dialogului bilateral la cel mai înalt nivel care a avut loc pe tot parcursul anului 2023. Discuţiile au vizat dinamizarea cooperării economice bilaterale în sectoare precum energia verde, infrastructura critică, digitalizare, cercetare şi inovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, la discuţii au fost aprofundate temele abordate cu prilejul vizitei oficiale pe care premierul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Berlin, la începutul lunii iulie, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

În acest context, şeful Executivului român a salutat organizarea Forumului de Afaceri Româno-German programat să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie, la Berlin.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

„Sperăm ca prin organizarea acestui eveniment să consolidăm trendul ascendent al cooperării dintre ţările noastre şi să atragem noi investiţii germane în România în sectoare-cheie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu care a adăugat că Guvernul României are deschiderea pentru încurajarea mediului antreprenorial, dar şi a investiţiilor străine.

Întrevederea de la Palatul Victoria dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu şi ambasadorul Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer a prilejuit, de asemenea, o discuţie privind cooperarea bilaterală pe palierul securităţii la Marea Neagră, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.

În acest sens, ambasadorul  Peer Gebauer a mulţumit României pentru rolul important pe care îl joacă în acest context de securitate dificil şi, de asemenea, pentru cooperarea în cadrul Coridoarelor Securităţii, care asigură tranzitul cerealelor ucrainene, esenţiale pentru securitatea alimentară la nivel global, conform sursei citate.

La rândul său, premierul Ciolacu a transmis mulţumiri Germaniei pentru susţinerea importantă pe care a exprimat-o în favoarea aderării României la Spaţiul Schengen. ”Ne bazăm în continuare pe acest sprijin”, a declarat prim-ministrul român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.