Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Parlament, că el crede că un stat de mărimea, de pretenţiile şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială, în urma informaţiilor apărute privind deplasarea şefului statului, Klaus Iohannis, în vizita oficială efectuată în Japonia, cu o aeronavă privată. ”Aşa consider eu, că a venit momentul să luăm şi această decizie”, a mai spus preşedintele PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce ne dorim de la România în viitor? Ne dorim o Românie normală, în care preşedintele statului are aeronavă şi, cu demnitate, reprezintă România, pentru că este preşedintele pe care noi l-am ales, majoritatea? Eu cred că un stat de mărimea, de pretenţiile României şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială şi această discuţie să fie închisă odată pentru totdeauna”,a spus preşedintele PSD.

”Ca să înţelem foarte clar - aeronavă prezidenţială nu înseamnă că mergem călătoreşte numai preşedintele în deplasările externe, ci este o aeronavă care se pune la dispoziţia statului român, unde cheltuielile sunt deschise”, a mai spus el.

Marcel Ciolacu a precizat că este momentul să se ia o astfel de decizie.

”Aşa consider eu, că a venit momentul să luăm şi această decizie. Dacă ne dorim să rămânem în continuare, la fel ca şi cu pensiile speciale, în această dispută politică, de a prinde unul sau două procente, peste noapte şi de a face praf toate instituţiile statului român şi aici nu vorbesc de persoane, de Klaus Iohannis, de Marcel Ciolacu sau de Nicolae Ciucă. Vorbesc de preşedintele României, de prim-ministrul României, de preşedintele Senatului. Dacă dorim să construim în continuare aceeaşi ură (..) având exemplul statelor dezvoltate, care au toate aeronavă prezidenţială, este decizia noastră. Şi a noastră, a politicienilor şi a presei”, a subliniat Ciolacu.

Site-ul Boarding Pass a publicat imagini cu  aeronava privată cu care preşedintele Klaus Iohannis ar fi mers în vizita pe care o efectuează în Japonia şi Singapore.

”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care preşedintele României călătoreşte în Japonia şi Singapore. Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri. Cu acest avion, preşedintele ţării a călătorit pe ruta Bucureşti - Sibiu - Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023. Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloţii au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan). Durata zborului dintre Bucureşti şi Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu şi Baku a fost de două ore şi 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, a scris Boarding Pass în postare. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.