Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri, pe Facebook, că în cazul în care Guvernul austriac va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto ne vom apăra şi noi interesul naţional şi vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Veto-ul exprimat de Austria nu ţine de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spaţiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru”, a scris şeful Executivului pe Facebook. 
 
”Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra şi noi interesul naţional şi vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de ţara noastră” a mai spus premierul. 
 

Preşedinta Comisiei Europene a cerut miercuri, în discursul despre Starea Uniunii, ca România şi Bulgaria să fie admise imediat în spaţiul Schengen. Ministrul de interne din Austria, Gerhard Karner, s-a grăbit să-i dea replica şi s-o refuze, insistând că îşi menţine împotrivirea, relatează presa austriacă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.