Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, în şedinţa de Guvern care are loc la Braşov, că Executivul aprobă indicatorii tehnico-economici pentru sectorul Cristian- Ghimbav din Autostrada Ploieşti-Braşov, el precizând că, deşi este vorba despre doar 5 kilometri de autostradă, aceştia sunt foarte importanţi pentru a face legătura atât cu Autostrada Braşov-Făgăraş, cât şi cu bucata Râşnov-Cristian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru sectorul Cristian- Ghimbav din Autostrada Ploieşti-Braşov. Chiar dacă vorbim despre doar 5 kilometri de autostradă, aceştia sunt foarte importanţi pentru a face legătura atât cu Autostrada Braşov-Făgăraş, cât şi cu bucata Râşnov-Cristian, inaugurată în 2020. Este un nou pas în construcţia Autostrăzii Bucureşti-Braşov atât de aşteptată de români”, a spus premierul în şedinţă. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Marcel Ciolacu a precizat că ”dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură legătura judeţului Braşov cu alte regiuni ale ţării a fost abordată integrat de actualul Guvern şi tocmai de aceea putem vorbi în prezent de construcţia Autostrăzii Sibiu- Făgăraş care asigură accesul acestui judeţ atât cu Vestul României, dar şi cu statele din Vestul Europei”. 
 
”Toate contractele au fost semnate în mandatul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar acum sunt în fază de implementare”, a menţionat premierul. 
 
Marcel Ciolacu a mai spus că ”importantă este şi conexiunea între Transilvania şi Moldova, iar aici Autostrada Braşov- Bacău joacă un rol esenţial”. 
 
”În scurt timp contractul pentru completarea Studiului de Fezabilitate va fi semnat, ceea ce permite să avem o perspectivă clară şi predictibilă pentru construcţia acestei autostrăzi în următori ani. Vorbim de peste 230 de kilometri care vor spori potenţialul economic al judeţului Braşov. Toate aceste investiţii sunt din fonduri europene. Însă, vorbim şi de mii de proiecte mai mici – apă, canalizare, gaze, creşe, grădiniţe sau şcoli, finanţate de la bugetul de stat prin intermediul programului Anghel Saligny. În acest sens, aprobăm astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care ne asigurăm că toate proiectele prinse în acest program de dezvoltare locală esenţial vor fi realizate”, a m ai declarat şeful Executivului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.