Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că în privinţa pensiilor obraznice, nesimţite, trebuie găsit un sistem de impozitare sau de contribuţie la fondul de solidaritate pentru sărăcie. El a precizat că, în opinia sa, ”orice pensie care depăşeşte salariul preşedintelui României se încadrează în această categorie a pensiilor care trebuie supraimpozitate” şi a adăugat că nu se vor desfiinţa pensiile speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În privinţa pensiilor obraznice, nesimţite, trebuie să le găsim un sistem de impozitare sau de contribuţie la fondul de solidaritate pentru sărăcie, este şi aceasta o alternativă, depinde care va fi forma. Că va fi impozitare sau că va fi contribuţie specială, că se va crea acest fond, alternativele de discuţie care sunt dezbătute la nivelul Comisiei cam acestea sunt, pe fon trebuie rezolvată problema acestor pensii nesimţite”, a spus ministrul.

Întrebat ce înţelege prin pensii nesimţite, ministrul a răspuns: ”Care depăşeşte un anumit prag valoric”.

”O primă cifră care îmi vine în mine, îmi asum, orice pensie care depăşeşte salariul preşedintelui României mi se pare că se încadrează în această categorie a pensiilor care trebuie supraimpozitate”, a afirmat Boloş. 

El a precizat că ”ce trebuie să se înţeleagă este că practic se discută despre impozitarea acestor pensii nesimţite, că se discută despre această aşezare în normalitate a modalităţii de calcul a pensiilor speciale şi nu se desfiinţează pensiile speciale”.

”Acestea sunt informaţiile pe care trebuie să le avem în vedere şi nu să creăm panică printre beneficiarii pensiilor speciale”, a mai afirmat Boloş. 

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene a ţinut să precize că, potrivit Raportului Băncii Mondiale, pensiile militare sunt excluse din pachetul acesta de măsuri.

”Aşa cum arată raportul, spune raportul că nu trebuie să venim cu măsuri care să privească încadrarea acestora în aşa zisa normalitate”, a afirmat el. 

Boloş a ţinut să mai arate că în raport, pensiile din Ministerul de Interne, pensiile din sistemul de ordine publică sunt incluse în categoria pensiilor speciale, ”Aceasta este oponia dumneaor, eu nu face decât să prezint această opinie”, a mai afirmat el. 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.