Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a anunţat joi că Guvernul a alocat din Fondul de rezervă bugetară suma de 13,6 miliarde lei pentru domenii importante precum educaţie precum sănătate sau pentru o drepturile de asistenţă socială, inclusiv pensii. El a precizat că mecanismul Fondului de rezervă bugetară este unul pe care îl vor utiliza până la sfârşitul anului şi vom încerca să asigurăm finanţarea în totalitate pentru aceste proiecte de investiţii prioritare pentru România

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a alocat din fondul de rezervă bugetară suma de 13,6 miliarde lei pentru domenii importante precum educaţie precum sănătate sau pentru o drepturile de asistenţă socială, inclusiv pentru fondurile necesare plăţii pensiilor. Mecanismul Fondului de rezervă bugetară a fost adoptat în contextul în care ţinta noastră de dificil bugetar până la sfârşitul anului, de 4,4 % din PIB, este prevăzută în Programul de convergenţă şi este un angajament extrem de serios asumat faţă de Comisia Europeană. În acest context, controlul asupra a ceea ce înseamnă cheltuirea de fonduri din bugetul de stat trebuie să fie unul corespunzător, în care prioritate să aibă cheltuielile de funcţionare ale statului dar şi finalizarea proiectelor de investiţii cu finanţare din fonduri europene”, a spus ministrul de Finanţe.

Marcel Boloş a arătat că în politica de coeziune, în perioada de programare 2014-2020 sunt alocaţi cele 24 de miliarde de euro pe care România trebuie să le absoarbă până pe data de 31 decembrie 2023 şi de aceea prioritatea în finanţare şi în implementarea de proiecte o constituie aceste tipuri de investiţii.

”De asemenea, tot pentru a asigura o corectă gestionare a fondurilor alocate din bugetul de stat, Guvernul a aprobat Ordonanţa 90 din 2023, al cărei scop a fost acela de a asigura prioritate tot pentru proiectele de investiţii din fonduri europene dar şi pentru cele care se finanţează din PNRR, iar în acest context, aşa cum am precizat, mecanismul Fondului de rezervă bugetară este unul pe care îl vom utiliza până la sfârşitul anului şi vom încerca să asigurăm finanţarea în totalitate pentru aceste proiecte de investiţii prioritare pentru România”, a spus ministrul de Finanţe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.