Ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că gândirea coaliţiei în privinţa folosirii banilor europeni pentru plata voucherelor pentru familiile sărace a fost una corectă. ”Comisia nu cred că va agrea, nu ştiu să vă spun, dacă ne va lăsa doar să fie o măsură temporară”, a mai spus ministrul, afirmînd că este posibilă o permanentizare a acestui pachet de sprijin pentru familiile sărace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gândirea la nivelul coaliţiei a fost una corectă, pentru că toată lumea s-a întrebat ce vom face cu banii neabsorbiţi. Avem această sumă de 10 miliarde de euro, (...) au fost discuţii la nivelul Comisiei Europene. Decât să se piardă aceşti bani, s-a gândit această alternativă”, a spus ministrul.

Marcel Boloş a precizat că măsura, pe fond, este bună.

”Nu cred că este singura dată când Guvernul, în perioada următoare, va trebui să intervină, cum arată parametrii la nivel internaţional, sunt deja frânări ale creşterii economice. (...) Noi discutam de aceste măsuri preluate din vechea perioadă de programare, să le ducem în noua programare, să mărim suma, un milliard de euro”, a spus el.

Marcel Boloş a precizat că cei din minister au pregătit deja documentaţia pentru a o putea discuta cu Comisia, în perioada următoare.

”Să fie în acest pachet de măsuri sociale, s-a discutat deja de 50% decontare din bugetul UE şi 50% la stat, nu văd niciun impediment. Aici trebuie să fim atenţi când se alocă bugetele, să le facem după procedurile UE”, a mai afirmat Boloş.

Ministrul a vorbit şi despre cât va dura acest pachet de măsuri.

”Comisia nu cred că va agrea, nu ştiu să vă spun, dacă ne va lăsa doar să fie o măsură temporară, azi să o dăm şi apoi să nu o mai dăm. Nu aş vrea să creez o ştire din acest lucru însă v-am spus care e abordarea Comisiei, ei urmăresc să susţină categoriile cele mai sărace de beneficiari. Da, este posibil acest scenariu (de a permanentiza aceste măsuri, nr)”, a spus ministrul, precizând că trebuie să existe praguri pentru limita de venit, astfel încât prin măsurile Comisiei să se ajungă spre cea mai săracă pătură.

Boloş a menţionat că sunt 3,5 milioane pensionari, 874.000 persoane cu dizabilităţi, ”un portofoliu de beneficiari care este foarte mare şi frecvenţa cu care se ascordă voucherele este mare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.