Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş anunţă că o nouă tranşă de bani europeni din PNRR vine în ţară, în valoare de 2,7 miliarde euro, după ce Comitetul Economic şi Financiar (EFC) a dat aviz pozitiv pe cererea de plată numărul II din PNRR, ultimul pas necesar pentru ca Comisia Europeană să adopte decizia privind plata acestei tranşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”O nouă tranşă de bani europeni din PNRR vine în ţară. Comitetul Economic şi Financiar (EFC) a dat aviz pozitiv pe cererea de plată numărul II din PNRR. Acesta era ultimul pas necesar pentru ca Comisia Europeană să adopte decizia privind plata celor 2,7 miliarde euro. Astfel, ne aşteptăm ca până la sfârşitul acestei luni banii să ajungă în ţară”, a scris ministrul Finanţelor pe Facebook. 
 
Marcel Boloş precizează că ”depunerea acestei cereri a fost condiţionată de reglementarea unor aspecte cheie pentru România precum decarbonizarea, interoperabilitatea bazelor de date pentru reducerea birocraţiei şi cloud-ul guvernamental”. 
 
”Mai mult, deşi avem unul dintre cele mai complexe planuri, am fost printre primele şapte state din UE care au depus cererea”, mai arată Boloş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.