Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat joi că a observat din declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis că respectă Constituţia şi a promulgat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. El mai spune că şi Parlamentul respectă Constituţia şi a corectat legile justiţiei în aşa fel încât să respecte punctul de vedere al Curţii Constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am observat următorul lucru din declaraţiile domnului Iohannis: respectă Constituţia, era obligat să respecte Constituţia, şi că a promulgat una dintre cele trei legi ale justiţiei. Parlamentul respectă Constituţia şi toate criticile pe care le-a făcut CCR la controlul de constituţionalitate. Parlamentul a revenit şi a corectat în aşa fel încât am respectat punctul de vedere al CCR”, a afirmat Claudiu Manda.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că România este într-o situaţie delicată numai şi numai din cauza modului în care coaliţia majoritară a ştiut să legifereze, într-un mod lipsit de transparenţă, prin care, în ciuda tuturor criticilor, de la experţi, din sistem, de la partenerii externi, au legiferat cum au dorit şi au legiferat prost, iar rezultatul în ceea ce priveşte justiţia este îngrijorător. De asemenea, şeful statului a anunţat că nu mai are nicio cale de atac asupra Legii 304 privind organizarea judiciară şi că este obligat prin Constituţie să o promulge, dar "acest lucru nu înseamnă că parcursul acestei legi s-a terminat".

El a solicitat "în mod expres" Parlamentului ca imediat ce se reia sesiunea parlamentară să reintroducă legile justiţiei în circuitul parlamentar şi să le corecteze, aşa cum au cerut cei avizaţi.

"În România, standardul legislativ nu poate să fie dosarul penal al unui lider sau altuia. Standardul în materie de legiferare trebuie să redevină respectul faţă de normele interne şi europene şi trebuie să se revină la respectul pentru Constituţie”, a subliniat preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.