Majorarea salariului minim urmează să se stabilească în urma unui acord cu patronatele şi sindicatele, au precizat surse liberale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coaliţia a discutat în ultima perioadă despre o majorare a salariului minim, iar premierul Marcel Ciolacu urmează să discute cu patronatele şi sindicatele privind procentul acestei majorări. Potrivit unor surse liberale, este nevoie de un acord cu patronatele şi sindicatele pe această majorare.

Marcel Ciolacu a fost întrebat vineri, când ar putea creşte salariul minim în România.

“De exemplu, în Germania, salariul minim anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat şi de către economia reală. Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu, în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim. E dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile, nu le tai. Şi tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a afirmat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.