Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au transmis, sâmbătă, că au aflat cu tristeţe despre decesul Sultanului Omanului, Qaboos bin Said. ”Majestatea Sa Defunctă a fost unul dintre cei mai importanţi lideri ai lumii musulmane, cu o domnie care s-a întins pe o jumătate de secol”, a transmis Casa Regală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Casa Regală a României, Sultanul Qaboos a absolvit Academia Regală Militară Sandhurst din Marea Britanie şi a urcat pe tronul Sultanatului Oman în anul 1970.

”În cele cinci decenii de domnie, suveranul s-a remarcat drept unul dintre cei influenţi promotori ai păcii în regiune, iar ţara sa a cunoscut un extraordinar proces de modernizare şi dezvoltare. Majestatea Sa Custodele Coroanei a trimis în această dimineaţă, în numele Casei Regale a României, o scrisoare noului suveran al Sultanatului Oman, Majestatea Sa Sultanul Haitham bin Tariq al Said”, se mai arată în document.

Sultanul Qaboos al Omanului a încetat din viaţă la 79 de ani, după o domnie de aproape 50 de ani, a anunţat palatul regal de la Muscat.

Potrivit presei internaţionale, sultanul suferea de cancer de colon.

Sultanul Qaboos era necăsătorit şi nu avea un moştenitor sau un succesor desemnat.
Însă, Royal Family Council l-a desemnat succesor pe Haitham bin Tariq Al Said, un văr al lui Qaboos.

Trei zile de doliu naţional au fost decretate în Oman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.