Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm decizia recentă a regimului de facto, nerecunoscut al talibanilor de a extinde interdicţia de a lucra în toată ţara pentru femeile afgane angajate de organismele ONU implicate în distribuirea de ajutor umanitar şi solicită revocarea acestei interdicţii şi a tuturor măsurilor care limitează drepturile femeilor şi fetelor la muncă, educaţie, inclusiv libertatea de mişcare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm decizia recentă a regimului de facto, nerecunoscut al talibanilor de a extinde interdicţia de a lucra în toată ţara pentru femeile afgane angajate de organismele ONU implicate în distribuirea de ajutor umanitar. Femeile afgane sunt esenţiale pentru operaţiunile umanitare ale ONU, implementarea acestei decizii subminând capacitatea organizaţiilor umanitare de a ajuta populaţia afgană, în special femei şi copii”, se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe solicită revocarea acestei interdicţii şi a tuturor măsurilor care limitează drepturile femeilor şi fetelor la muncă, educaţie, inclusiv libertatea de mişcare.

”Pentru România, promovarea şi protejarea drepturilor femeilor, egalitatea de gen şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice constituie una dintre priorităţile asumate de România în cadrul mandatului său curent de membru în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, dar şi de membru recent ales în Comisia pentru Statutul Femeii”, mai spune MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.