Liderul partidului M10, Monica Macovei, consideră că sentinţa definitivă pronunţată împotriva lui Liviu Dragnea confirmă fraudarea referendumului din anul 2012, ea susţinând totodată că ”furtul de voturi ar trebui să însemne sfârşitul carierei politice pentru orice politician”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului din 2012. Condamnarea lui Dragnea confirmă fraudarea referendumului, aşa cum şi eu, şi jurnalişti de investigaţie am susţinut încă de atunci, din 2012”, scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Ea subliniază că, pentru un politician, obţinerea de voturi prin furt, minţirea electoratului şi deturnarea votului oamenilor reprezintă cea mai gravă formă de fraudă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Cine corupe şi falsifică voinţa alegătorilor fură neruşinat şi din buzunarele românilor. Furtul de voturi ar trebui să însemne sfârşitul carierei politice pentru orice politician, iar partidele unite în USL, părtaşe la frauda electorală, să-şi ocupe locul pe lista neagră a istoriei. USL este părtaşă la frauda lui Dragnea, că doar n-a pus Dragnea singur morţi pe liste şi nici nu a condus singur autobuzele spre voturi multiple”, mai susţine Macovei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a majorat astfel pedeapsa liderului PSD şi a dispus şi un termen de încercare de patru ani.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, în urma consultărilor cu membrii conducerii partidului, a decis să rămână la conducerea PSD întrucât o retragere a sa ar destabiliza toate activităţile din campania electorală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.