Ministra Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a avut, vineri, o convorbire telefonică cu omologul israelian Eli Cohen. Discuţiile au vizat situaţia cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza, iar Odobescu a reiterat că MAE, prin cele două echipe consulare mobile şi personalul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, sunt pregătite să asigure sprijinul consular, în vederea evacuării în bune condiţii a cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cadrul convorbirii, cei doi oficiali s-au referit prioritar la situaţia cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza.

Cu acest prilej, ministrul român al afacerilor externe a reiterat faptul că Ministerul Afacerilor Externe, prin cele două echipe consulare mobile şi personalul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, sunt pregătite să asigure sprijinul consular în vederea evacuării în bune condiţii a cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat acest lucru, mai indică sursa citată.

La rândul său, oficialul israelian a dat asigurări că evacuarea cetăţenilor români din Fâşia Gaza reprezintă o preocupare deosebită pentru autorităţile de la Tel Aviv, mai indică sursa menţionată.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, Ministerul de Externe a anunţat că încă doi cetăţeni cu dublă cetăţenie - română şi israeliană - sunt ostatici în Fâşia Gaza. Reprezentanţii MAE au adăugat că numărul cetăţenilor cu cetăţenie română care sunt confirmaţi a fi ostatici a ajuns la şase.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.