Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că preşedintele Camerei Deputaţilor nu poate să delege atribuţii prevăzute de Constituţie către vicepreşedinţi, motiv pentru care liberalii au cerut Curţii Constituţionale să amâne analiza conflictului juridic de natură constituţională provocat de Florin Iordache în legătură cu completurile specializate de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ”Nu putem accepta ca CCR să se transforme într-o instituţie de amnistiere a lui Liviu Dragnea”, a spus Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a declarat, luni, că liberalii au cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra delegării de competenţe pe care poate să o facă preşedintele Camerei Deputaţilor către vicepreşedinţi.

”Pe scurt, punctul nostru de vedere este foare clar: preşedintele nu poate să delege atribuţii revăzute de Constituţie către vicepreşedinţi ai Camerei Depitaţilor. Tocmai din acest motiv, am solicitat Curţii Constituţionale să amâne analiza conflictului juridic de natură constitţională provocat de Florin Iordache în numele inculpatului Liviu Nicolae Dragnea, până la judecarea pe fond a sesizării noastre. Atragem atenţia judecătorilor CCR că este extrem de importantă această solicitare a noastră. Nu putem accepta ca CCR să se transforme într-o instituţie de amnistiere a lui Liviu Dragnea. Este limpere că toate conflictele declanşate de Florin Iordache au ca scop să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea”, a spus Orban.

Acesta a mai afirmat că ”CCR nu poate să devină o firmă de avocaţi ai lui Livu Dragnea”.

PNL a cerut, vineri, Curţii Constituţionale a României să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în perioada în care îl înlocuia pe Liviu Dragnea, considerând că articolul din Regulament în temeiul căruia a fost înaintată cererea este în dezacord cu prevederile legii fundamentale, motiv pentru care PNL a înaintat şi o sesizare de neconstituţionalitate, cu acest subiect.

În perioada în care îi fuseseră delegate atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor, vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a sesizat Curtea Constituţională în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu completurile specializate. Practic, Iordache susţine că la ICCJ nu există un complet de trei judecători specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri discutarea acestei sesizări.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.