Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă că va demisiona din această funcţie dacă va pierde alegerile pentru un nou mandat la şefia Partidului Naţional Liberal. "Eu, dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, susţine Orban, afirmând că, dacă Florin Cîţu va pierde alegerile interne, nu va mai avea legitimitatea de a rămâne în fruntea Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, într-o emisiune televizată, dacă Florin Cîţu va rămâne prim ministru în cazul în care va pierde alegerile interne din partid, Orban a răspuns: "Asta o vor hotărî forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal".
 
"Eu, dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta e o chestiune de legitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL pierde competiţia, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă, în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă? Asta e o chestiune de legitate într-o democraţie”, a declarat Ludovic Orban luni seară, la Digi 24.
 
El a ţinut să amintească şi contextul în care Florin Cîţu a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al PNL.
 
"Dacă eu nu mi-aş fi anunţat candidatura şi premierul îşi anunţa intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal era cu totul şi cub totul altceva. Era o oarecare diferenţă, dacă eu nu mi-aş fi anunţat intenţia de a candida”, a adăugat Orban.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.