Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă la Congresul USR, că la putere „se află covrigarul şef, care promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă” şi a completat că românii nu vor vedea decât gaura de la covrigi. El a menţionat că social-democraţii s-au obişnuit să mintă şi nici nu îşi mai dau seama când mint şi că s-au obişnuit să fure şi nici nu îşi mai dau seama de acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a declarat că la putere se află PSD şi nu există nicio urmă de liberalism în actuala guvernare. 
“La putere se află PSD. Să nu ne îmbătăm cu apă rece că există vreo urmă de liberalism în actuala guvernare, că sunt PNL-işti care ar putea să dea vreo amprentă liberală sau să poată să ia vreo măsură liberală. Asta este o iluzie. La putere astăzi este PSD. Iar în opoziţie este construit în laboratoarele sistemului, aşa cum au fost construite şi alte partide, este construită o falsă opoziţie, o opoziţie anti-europeană, o opoziţie care se bazează pe teoria conspiraţiei, pe anti-europenism, pe nostalgia faţă de Ceauşescu şi care cumulează o mulţime de teme. Sigur că această opoziţie niciodată nu va fi în stare să guverneze România. Iar ce oferă ei astăzi unor oameni cărora le este foame este o beţie de o noapte, după care, a doua zi se trezesc şi mai flămânzi, îi mai doare şi capul şi tot nu au cu ce să îşi plătească chiria, ratele la bancă, dar le-au oferit o beţie pe cinste sau, de ce nu, poate, o priză”, a transmis liderul Forţa Dreptei. 
El a precizat că la putere se află covrigarul şef care promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă. 
“Astăzi, la putere se află covrigarul şef, care iar promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă. Iar românii iarăşi n-o să vadă decât gaura de la covrigi. Să vii tu ca premier şi să promiţi marea cu sarea, luna de pe cer, după ce ai fost la guvernare un an jumate şi nu ai adus decât taxe, impozite, creşteri de preţuri, sărăcirea populaţiei. În nicio perioadă din 2009 până astăzi, nu a existat o perioadă în care să se prăbuşească mai tare puterea de cumpărare a veniturilor populaţiei, dar tu să promiţi în continuare ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, arată că deja este vorba  nu doar deformaţie profesională, ci de o boală: minciună patologică. PSD-iştii ăştia s-au obişnuit să mintă şi nici nu îşi mai dau seama când mint. Ei mai au o altă boală, s-au obişnuit să fure şi nici nu îşi mai dau seama când fură”, a mai declarat Orban. 
El a explicat şi relaţia pe care a avut-o cu USR. 
“Eu întotdeauna am fost partizanul colaborării cu USR. În Partidul Naţional Liberal, începând din 2016, am fost acuzat sistematic de colegii mei că niciodată nu am acceptat să răspund la atacurile care veneau din partea USR, pentru că întotdeauna am considerat că singurul partener decent, singurul partener cu care avem afinităţi şi cu care putem să asigurăm o guvernare modernă, o guvernare înclinată spre reformă este USR. Nu sunt supărat pe cei care au luat decizia de a îl susţine pe Câţu, în loc să mă susţină pe mine ca şi premier, mai ales că ştiu faptul că cel care a tras cel mai tare ca să impună această decizie la dumneavoastră nu mai este în USR, deşi l-aţi ales ca preşedinte, a dat bir cu fugiţii şi acuma nu mai recunoaşte nici că este cel care i-a determinat pe nişte parlamentari şi europarlamentari să facă un partid, spunând că el n-are nicio legătură cu această construcţie politică”, a mai transmis Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.