Ministrul de Interne, secretar general al PNL, Lucian Bode a declarat vineri, la semnarea contractului pentru Centura de Sud Arad, că Guvernul liberal, în ultimii ani a schimbat practic paradigma implementării proiectelor de infrastructură, prin implicarea administraţiilor locale, atât în faza de pregătire cât şi de execuţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am asistat la semnarea primului contract de proiectare şi execuţie care se încheie în baza Ordonanţei 101 pe 2020, după doi ani de când am găsit de cuviinţă şi am gândit şi adoptat acest mecanism de implementare a proiectelor de infrastructură rutieră. În 2020, Guvernul a creat cadrul legal pentru ca cele două Ordonanţe, 88 şi 101, care facilitează parteneriatul dintre palierul local şi cel central, cu scopul final de a accelera proiectele de infrastructură, atragerea de fonduri europene, creşterea calităţii vieţii, conectivitate cu coridoarele de transport transeuropene şi creşterea mobilităţii mărfurilor şi a persoanelor”, a spus Bode.

El a menţionat că ”totul a plecat de la constatarea că sunt autorităţi locale care pot şi îşi doresc să dezvolte astfel de proiecte în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”.

”Este o formă de descentralizare şi un impuls de atragere a fondurilor europene, destinate acestei categorii de investiţii. Judeţul Arad a fost printre primele judeţe care au văzut beneficiile acestui tip de parteneriat şi a avansat două proiecte care sunt în implementare, varianta ocolitoare Arad Vest şi drumul expres Arad-Oradea, proiect derulat împreună cu autorităţile din Bihor”, a spus Bode. El a continuat:

”Deci două judeţe cu administraţii liberale, care au înţeles că dezvoltarea lor depinde de o reţea de drumuri extinsă, modernizată, au identificat proiecte şi s-au pus pe treabă. Vreau să îi felicit pe toţi cei care au profitat de acest instrument”.

Lucian Bode a menţionat că la nivelul celor două judeţe, Bihor şi Arad sunt cinci proiecte de infrastructură dezvoltate prin acest mecanism.

”Ne-am dorit să avem cât mai multe astfel de colaborări, iar autorităţile locale să fie receptive şi să vină înspre noi cu astfel de propuneri de parteneriate, este important ca odată demarate, să fie gestionate astfel încât să fie recepţionate cât mai curând. Guvernul liberal, în ultimii ani a schimbat practic paradigma implementării proiectelor de infrastructură, prin implicarea administraţiilor locale, atât în faza de pregătire cât şi de execuţie”, a mai afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.