Lucian Bode a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru portofoliul Interne. Acesta a declarat, întrebat despre posibile noi restricţii în România, că ele nu sunt impuse de un minister sau altul şi că mereu deciziile vor fi luate în baza evaluărilor făcute de către specialişti. Bode a mai spus că va întări mesajele pentru prefecţi, care vor trebui să fie la dispoziţie 24 de ore din 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aceste restricţii nu sunt impuse de un minister sau altul. Ele pornesc de la INSP, se stabilesc în CNSU şi se adoptă în Guvern. În baza evaluărilor specialiştilor vom lua deciziile. Niciodată nu mă voi pronunţa pe un subiect aşa de sensibil. Din păcate, evoluţia acestei pandemii în Marea Britanie, mai nou în Italia, Franţa, este îngrijorătoare şi România trebuie să se uite cu mare, mare atenţie la ce se întâmplă acolo, pentru că şi la începutul anului, după ce au apărut primele cazuri în Italia, la foarte puţin timp pandemia a înregistrat o evoluţie pe care nu ne-am dorit-o şi în România”, a afirmat Lucian Bode, întrebat dacă se impun noi restricţii, în contextul pandemiei de coronavirus.

El a mai spus că un secretar de stat răspunde acum de coordonarea prefecţilor şi va avea o videoconferinţă cu aceştia pentru a le transmite ordinele care trebuie îndeplinite în aceste zile.

„E un secretar de stat care răspunde de coordonarea prefecţilor. Este foarte important ca prefecţii să fie în această perioadă 24 de ore din 24 la dispoziţie, suntem cu toţii în slujba statului român. Înţeleg că astăzi secretarul de stat are o videoconferinţă cu prefecţii pentru a le transmite ordinele pe care trebuie să le îndeplinească în aceste zile. Este important cum se desfăşoară activităţile la nivel local. Acolo unde lucrurile au fost tratate nu cum ar fi trebuit, aţi văzut cum a explodat numărul de cazuri. Acest lucru nu se va întâmpla şi voi monitoriza foarte atent activitatea instituţiilor prefectului din întreaga ţară”, a completat Bode.

Referitor la o modificare a Codului penal, acesta a explicat că el a fost cel care le-a iniţiat şi anume cea care se referă la fapta de ultraj care se pedepseşte cu închisoarea.

„Eu sunt iniţiatorul modificării articolului 239 din Codul penal în care am spus că această faptă de ultraj se pedepseşte cu închisoare, eliminând din Codul penal «sau amendă». Aşadar am avut această preocupare încă din primul mandat cu privire la respectul pentru uniformă şi oamenii legii”, a mai declarat Lucian Bode.

Bode a fost avizat favorabil cu 20 de voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Miniştrii sunt audiaţi miercuri în comisiile parlamentare de specialitate, iar plenul reunit în vederea învestirii Guvernului Cîţu urmează să aibă loc de la ora 15.00.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.