Senatorul UDMR Lorant Antal a anunţat miercuri că UDMR nu va participa la votul din plenul Parlamentului pentru şefia ANRE, el arătând că PNL şi PSD au decis să ia toate locurile. ”Am luat act de această decizie care nu este o decizie sănătoasă”, a spus reprezentantul UDMR, el afirmând că acest lucru nu are legătură cu funcţionarea coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"UDMR nu va participa nici astăzi la vot, considerăm că nu e nevoie să votăm şi noi şi să participăm la acel fenomen unde nu e nevoie de cunoştinţele, de specialiştii UDMR”, a anunţat senatorul Lorant Antal. Despre nominallizările la şefia ANRE, reprezentantul UDMR a spus că a fost o comunicare clară, ”dar, pe acest subiect ANRE, PNL - PSD au decis să ia toate locurile, în speţă PNL care a luat şi poziţia de preşedinte, şi pe cea de vicepreşedinte şi un membru în Comitetul de reglementate”.

Lorant Antal a precizat că ”asta nu are legătură cu funcţionarea coaliţiei”. "Vorbim punctual pe poziţia de vicepreşedinte în conducerea ANRE şi vorbim şi despre acea cutumă prin care UDMR a fost prezent, un personal, domnul Nagy Bege Zoltan, un specialist, un om care mai ales presa a avut oportunitatea să comunice cu dumnealui, în plină criză energetică şi care a avut o contribuţie extrem de importantă", a mai precizat parlamentarul UDMR, adăugând că acesta lucrează de mai bine de 15 ani la ANRE şi vicepreşedinte timp de 5 ani.

Era normal ca acest specialist să meargă mai departe”, a mai spus Antal. ”PNL-PSD a luat cele patru posturi şi în speţă PNL a vrut morţiş să ţină poziţia de preşedinte, de vicepreşedinte şi de membru”, a mai spus senatorul. Lorant Antal a completat: ”Noi am luat act de această decizie care nu este o decizie sănătoasă, pentru că era nevoie şi este nevoie de specialişti în această instituţie extrem de importantă”.

 

George Niculescu, care deţine în prezent funcţia de secretar de stat PNL în Ministerul Energiei, urmează să primească votul în plenul Parlamentului pentru şefia ANRE, după ce a trecut de avizul comisiilor, marţi. 

PSD a propus un vicepreşedinte la ANRE, în persoana lui Gabriel Andronache, de la Transelectrica. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.