Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, jurnalistul Liviu Iolu, coordonator al comunicării Platformei România 100, susţine că imaginea care însoţeşte mesajul liderului PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia aniversării Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, este a unui avion F-16 Falcon al Forţelor Aeriene SUA, care a aterizat în Coreea de Sud, în mai 2014, fotografia aparţinând Getty Images.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Domnul Dragnea felicită piloţii români, de Ziua Aviaţiei, cu fotografia unui F-16 al US Air Force care aterizează în Coreea de Sud. Good job, sper că nu e furată (poza –n.r.) ... ”, a scris Liviu Iolu pe Facebook.

În mesajul său, Iolu postează şi fotografia originală a avionului, făcută de Agenţia Getty Images, în descrierea căreia este specificat că avionul F-16 Falcon a aterizat, pe 7 may 2014, la o bază aeriană din Coreea de Sud.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis vineri, cu ocazia Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, reprezintă un omagiu adus românilor "care au scris cu litere mari numele ţării noastre în istoria aeronauticii, prin inventivitate şi pasiune, prin curaj, sacrificiu şi dragoste de ţară".

Mesajul liderului social-democraţilor este însoţit de fotografia unui avion de luptă F-16.

"Ocrotită de Sfântul Ilie, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este un omagiu adus românilor care au scris cu litere mari numele ţării noastre în istoria aeronauticii, prin inventivitate şi pasiune, prin curaj, sacrificiu şi dragoste de ţară. Vă mulţumim că sunteţi pentru noi eroi, încă dinainte ca România să-şi trăiască visul de Unire. Gândurile noastre se îndreaptă către voi cu admiraţie şi recunoştinţă. Cer senin!", a scris Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

O ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori a avut loc vineri, la Monumentul Eroilor Aerului, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Mai multe aeronave aparţinând Forţelor Aeriene, Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI), precum şi aeronave ale SUA, au survolat monumentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.