Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, despre prevederea din legile educaţiei privind îngheţarea postului, că această formulă de titularizare asigură o stabilitate în profesie pe care o vedem în majoritatea statelor UE. Unul dintre avantajele profesiei este această stabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această formulă de titularizare asigură o stabilitate în profesie pe care o vedem în majoritatea statelor UE”, a spus ministrul Educaţiei despre prevederea din legile educaţiei privind păstrarea postului didactic de către un profesor care părăseşte sistemul. 

Ligia Deca a precizat că ”unul dintre avantajele profesiei didactice este această stabilitate.

”Ştim că din alte puncte de vedere profesia didactică nu a atrage cei mai buni absolvenţi dar am considerat ca, împreună cu stimulentele din punct de vedere financiare pe care legile le prevăd, împreună cu o selecţie mai bună a cadrelor didactice debutante, trebuie să asigurăm şi această stabilitate, inclusiv pentru binele copiilor”, a arătat ea.

Ligia Deca a precizat că ”avem prea mulţi copii care schimbă anual învăţătorul sau profesorul la disciplinele importante”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.