Preşedintele USR Cătălin Drulă îi cere demisia ministrului PNL de Finanţe, Marcel Boloş, care acoperă o tentativă gravă de furt din Pilonul 2 de pensii pe care un secretar de stat din ministerul său a încercat să o facă în aceste zile. Amendamentul care propunea naţionalizarea banilor din Pilonul 2 de pensii a fost scris de un secretar de stat din Ministerul Finanţelor, iar Marcel Boloş este direct responsabil de ceea ce se întâmplă în ministerul pe care îl conduce, indiferent de scuzele pe care le invocă, a explicat Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În plus, premierul Marcel Ciolacu trebuie să semneze chiar astăzi demiterea secretarului de stat PSD care a iniţiat amendamentul de naţionalizare a fondurilor din Pilonul 2 de pensii, potrivit comunicatului de presă al USR.
 
 „Marcel cu Marcel nici măcar nu pot să îşi coordoneze minciunile. Marţi la prânz, Marcel Ciolacu spunea că niciodată în coaliţie nu au vorbit despre un amendament la Pilonul 2 de pensii, iar marţi seara, ministrul Marcel Boloş spunea că s-a discutat în urmă cu o lună. Realitatea e următoarea: PSD şi PNL nu ştiu decât să taxeze şi să fure. Şi, când nu mai rămâne de taxat, vin după banii de pensii ai românilor. Au vrut să ia din banii de pensie a peste 8 milioane de români, cotizanţi la Pilonul II de pensii, totul pentru a avea baronii lui Ciolacu bani mai mulţi cu care să-şi umple portbagajele”, a declara Cătălin Drulă, conform sursei citate.
 
Drulă mai precizează că de ani de zile ştim că PSD se gândeşte la naţionalizarea Pilonului 2 pentru a acoperi deficitul la Pilonul 1 şi au mai avut două tentative de a modifica legea pentru a pune mâna pe aceşti bani ai cetăţenilor.
 
USR se va opune acestor tentative, Pilonul 2 e singura şansă la o pensie decentă pentru românii care contribuie acum la sistemul public de pensii ce se confruntă cu un deficit puternic de finanţare, mai spune sursa menţionată
 
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat, referitor la amendamentul la legea privind măsurile fiscale care prevedea o naţionalizare a Pilonului II de pensii, că este vorba despre „un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară”. Întrebat dacă s-a lămurit cine a formulat acel amendament şi despre faptul că economistul Cristian Socol a anunţat că îi va da în judecată pe toţi cei care amintesc de implicarea sa în redactarea acelor amendamente controversate, ministrul Boloş a reiterat că acel amendament „nu a urmat procedura parlamentară, nu a fost înregistrat în Ministerul Finanţelor încât să constituie un document oficial”.
 
De asemenea, ministrul Boloş a precizat, marţi seara la Antena 3 CNN, că banii cotizaţi de cei peste 8 milioane de salariaţi din România la fondurile private de pensii „acolo rămân”. El a catalogat drept „soră cu nebunia” încercarea de introducere a un amendament care să permită naţionalizarea acestui pilon de pensii în care sunt adunate fonduri care păşesc 100 de miliarde de lei.
 
„Nu cunosc detaliile întregii poveşti şi nici nu vreau să le cunosc, pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuţie şi poate fi pusă în aplicare”, a explicat Boloş care a mărturist că ştie că acest subiect a fost discutat în coaliţia de guvernare, dar că ideea a fost respinsă în cele din urmă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.