Liderul PSD Timiş Alfred Simonis a anunţat, vineri, persoanele care vor intra în cursa internă a filialei pentru stabilirea candidaţilor la alegerile locale de anul viitor, pentru funcţiile de primar al Timişoarei şi şefia Consiliului Judeţean Timiş. Astfel, Simonis se numără printre cei care doresc să candideze la conducerea Primăriei Timişoara, cât şi la şefia CJ Timiş. Lista candidaţilor interni ai organizaţiei social-democrate din Timiş va fi definitivată până la începutul lunii noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin urmare, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis, actualul prefect de Timiş Mihai Ritivoiu, vor intra în cursa internă pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş, cât şi pentru funcţia de primar al oraşului Timişoara.

Pe lista echipei pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş mai sunt înscrişi şi senatorii Eugen Dogariu şi Sebastian Răducanu, precum şi Alexandru Iovescu.

Pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara s-au înscris următorii: Alfred Simonis, subprefectul Sorin Ionescu, fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş Adrian Cionca, consiliera locală Roxana Iliescu (Pro România) şi Mihai Ritivoiu.

„Există posibilitatea ca din afara PSD, o personalitate din lumea medicală, din lumea academică, universitară, acceptată de timişoreni şi timişeni, să completeze această echipă prezentată” a explicat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD Timiş.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a adăugat că „obiectivul nostru nu este neapărat să punem un coleg de partid în funcţia de primar al municipiului Timişoara sau în cea de preşedinte al Consiliului Judeţean”.

„Important pentru noi este ca cel sau cei pe care îl vom sau îi vom susţine să câştige şi să ajute la deblocarea, derularea şi finanţarea proiectelor cu adevărat importante pe care Timişoara şi Timişul le au. De după Revoluţie am avut exclusiv primari de dreapta în Timişoara şi cred că lucrul acesta se vede, iar după patru ani de regres pentru judeţul Timiş, cu liberalul Alin Nica la conducere, cred că este nevoie de o schimbare şi acolo", a completat Simonis.

Simonis a exclus ca partidul AUR să se plaseze în top trei la localele din 2024, în Timişoara şi în judeţul Timiş.

„De aceea, reiterez acel mesaj către cei care ar fi tentati să voteze AUR, este un vot risipit. AUR nu se poate clasa nici pe locul trei în Timişoara sau în judeţ”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.