Liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Maricel Popa, susţine că primarul municipiului Iaşi, social-democratul Mihai Chirica, încearcă să destabilizeze organizaţia, dar că nu va fi exclus "încă” din partid, pentru a nu-i face jocul. În cazul în care ar demisiona din PSD, Mihai Chirica şi-ar pierde mandatul de primar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a declarat pentru News.ro că Mihai Chirica nu va fi exclus "încă” din PSD, dar că în viitor nu poate fi exclusă această variantă.

"Nu va fi exclus încă, nu vrem să-i facem jocul. Dar nici nu excludem această variantă, însă nu se pune problema acum”, a precizat Maricel Popa.

Surse din cadrul organizaţiei ieşene a PSD spun că o eventuală excludere a lui Mihai Chirica din partid l-ar victimiza şi că social-democraţii nu doresc acest lucru.

Pe de altă parte, în cazul în care Mihai Chirica ar demisiona din PSD, el şi-ar pierde mandatul de primar.

Totodată, într-un comunicat transmis, joi după-amiază, liderul filialei judeţene a PSD Iaşi afirmă că organizaţia pe care o conduce "se delimitează în mod categoric de ultimele afirmaţii şi atitudinea primarului Mihai Chirica cu privire la actuala situaţie politică din România şi din partid”.

"Catalogăm drept inacceptabilă poziţia unui membru PSD care încearcă să destabilizeze organizaţia ce l-a susţinut în obţinerea mandatului de primar. De altfel, Mihai Chirica s-a remarcat în ultima perioadă numai prin ieşirile publice împotriva conducerii PSD. Această atitudine conduce la o stare de tensiune şi de frustrare în rândul membrilor organizaţiei de la Iaşi. Ne îngrijorează faptul că războiul lui Mihai Chirica cu Liviu Dragnea şi afirmaţiile la adresa acestuia afectează starea de normalitate pe care încercăm să o imprimăm în organizaţia de la Iaşi”, a afirmat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

El adaugă că au fost destule momente tensionate în interiorul PSD Iaşi, multe fiind generate chiar de Mihai Chirica, iar "acesta ar fi trebuit să se preocupe mai mult de problemele oraşului şi de bunăstarea ieşenilor”.

"Mihai Chirica este la ora actuală cel mai bun reprezentant al opoziţiei de la Iaşi, cu toate că domnia sa afirmă că este şi va rămâne membru al PSD. Observăm că în opinia sa tot ceea ce înseamnă actualul PSD este rău, doar grupul din care face parte dumnealui reprezintă binele. De tirada criticilor nu au scăpat nici colegii cu statute vechi în PSD Iaşi cărora Mihai Chirica îşi permite să le dea lecţii de moralitate şi competenţă”, adaugă liderul filialei judeţene a PSD Iaşi, Maricel Popa.

Şeful social-democraţilor ieşeni susţine că în perioada următoare va avea consultări cu primarii şi parlamentarii partidului din judeţ pentru a analiza situaţia din organizaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.