Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat, marţi, la RFI, că doar printr-un armistiţiu politic între partide s-ar putea ajunge la ieşirea din criză şi la învestirea unui guvern cu puteri depline. El a arătat că fezabil ar fi să se refacă majoritatea cu cei de la USR şi a precizat că UDMR poate lucra cu un premier precum Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce îşi doreşte UDMR în această criză politică, Csoma Botond a răspuns: ”Să avem foarte rapid un Guvern cu puteri depline”.

Liderul deputaţilor UDMR a arătat că acest lucru se poate întâmpla ”dacă actorii politici vor renunţa puţin la orgoliile personale şi încheiem un armistiţiu politic, să zicem, nu ştiu, pe şase luni şi reuşim să ajungem la un compromis, să se formeze o majoritate parlamentară cât mai repede”.

Întrebat de ce doar pe şase luni, liderul deputaţilor UDMR a răspuns: ”Pe şase luni, să trecem acest hop în faţa căruia se află ţara, cu criza sanitară, criza la preţurile de la energie, multe chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. OK, dacă reuşim să găsim o majoritate parlamentară care poate să funcţioneze pe mai mult timp, bine, nu trebuie după şase luni să doborâm iar Guvernul, dar eu am spus cel puţin, atunci revin şi corectez, cel puţin pe şase luni să avem un armistiţiu şi să lucrăm pentru cetăţeni”.

Csoma Botond a mai arătat că şi-ar dori refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR.

”Cea mai fezabilă, dacă vorbim de o majoritate stabilă, care să nu fie numai pe şase luni, să spun aşa, eu cred că fezabil ar fi cu USR-ul să refacem o majoritate parlamentară”.

Întrebat dacă UDMR are o problemă cu prezenţa unui militar de carieră în fruntea Guvernului, deputatul a răspuns: ”Noi am spus că în timp de pace totuşi e destul de curios să avem un militar. Nu avem o problemă personală cu domnul Ciucă. Eu nu prea am văzut în ultimii 30-40 de ani, mai ales în UE, ca un fost militar, un militar în rezervă să conducă un Guvern sau să fie şef de stat, dar sigur, având această situaţie mai specială, când trebuie să găsim o soluţie, noi am spus că putem accepta acest lucru. Nu ne bucurăm de faptul că a fost ales chiar un militar în rezervă, dar putem colabora cu domnul Ciucă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.