Liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, propune partidelor de opoziţie din Iaşi, dar şi societăţii civile, iniţierea unui referendum local pentru demiterea primarului Mihai Chirica, în urma dezvăluirilor privind averea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Marius Bodea, până la alegerile locale mai este un an, iar oraşul nu îşi mai permite să fie condus "de această adevărată mafie care s-a înşurubat în conducerea Primăriei şi de acest Consiliu Local ai cărui membri au girat această impostură“.

"Fac o invitaţie la dialog în primul rând societăţii civile şi personalităţilor publice locale şi, desigur, tuturor formaţiunilor politice ce au făcut opoziţie împotriva abuzului şi incompetenţei pentru ca, împreună, să iniţiem un referendum local pentru demiterea primarului Chirica şi organizarea de alegeri anticipate pentru Consiliul Local“, afirmă liberalul Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Şeful PNL Iaşi consideră că ultimele dezvăluiri privind averea primarului Chirica reprezintă un motiv “temeinic“ pentru ca forţele reformiste din Iaşi să stea la aceeaşi masă, “pentru a reuşi înlăturarea acestei conduceri corupte de la primăria Iaşi“.

"Într-o lume normală, primarul Chirica trebuia să îşi dea demisia de onoare. Ştim cu toţii că îi lipseşte această onoare. Ce om cu onoare ar da pe nimic patrimoniul oraşului unor apropiaţi, doar ca să se căpătuiască el şi familia lui, dar atunci când mamele din Iaşi, disperate, îi solicită construirea de creşe publice, să le răspundă că nu a identificat terenuri? (...) În timp ce camarila din jurul primarului se îmbogăţeşte, noi, ieşenii, ne sufocăm din cauza poluării şi a haosului urbanistic, pierdem zeci de ore din cauza traficului infernal, lipsei de centură, batem pasul pe loc în privinţa modernizării infrastructurii sportive (stadion, sala polivalentă) şi ratăm oportunităţi uriaşe pentru modernizarea transportului public“, adaugă liderul filialei municipale Iaşi a PNL, Marius Bodea.

Fiul primarului de Iaşi Mihai Chirica, în vârstă de un an şi jumătate, este beneficiarul unei tranzacţii imobiliare în valoare de 250.000 de euro, a relatat în această săptămână reporteris.ro, suma fiind achitată de mama edilului ieşean, aceasta precizând că a strâns banii de-a lungul timpului.

Potrivit jurnaliştilor de la reporteris.ro, pe numele fiului primarului de Iai Mihai Chirica a fost înregistrată o proprietate în zona Sărărie din municipiu, tranzacţia ridicându-se la 250.000 de euro.

Întrucât la data semnării contractului copilul avea 11 luni, tranzacţia a fost parafată la notar de mama primarului de Iaşi, în vârstă de 74 de ani, ea fiind şi cea care a achitat suma. Tranzacţia a avut loc pe 27 august 2018.

Este vorba despre o casă, cu 136 metri pătraţi suprafaţă utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivniţe), un garaj de 18 mp şi un teren de 836 mp.

Potrivit jurnaliştilor, pe 10 mai, Ştefan Chirica, copilul primarului a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcţiilor existente, respectiv casă şi garaj. În aceeaşi zi, acelaşi Ştefan Chirica a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuinţă individuală şi anexe. 
Mama primarului Mihai Chirica, cea care a semnat în acte, susţine că suma de 250.000 de euro provine din economii, dar şi din vânzarea altor bunuri.

"Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”, a declarat pentru reporteris.ro mama edilului ieşean.

Ea a precizat că pensia sa, cumulată cu cea a soţului, se ridică la 2.400 de lei lunar.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, că părinţii săi au vândut recent un teren în zona Copou cu 100.000 de euro, adăugând că “diferenţa de bani a fost pusă de familia mea din sumele deţinute conform Declaraţiei de Avere din anul 2018 şi anii anteriori“.

Potrivit presei ieşene, terenul de 100.000 de euro al părinţilor lui Chirica a fost vândut către un dezvoltator imobiliar ieşean, care anterior a fost implicat într-un schimb avantajos de terenuri cu municipalitatea.

În ultima perioadă, presa ieşeană a semnalat numeroase legături ale primarului Mihai Chirica cu diverşi dezvoltatori imobiliari din oraş. Totodată, în ultimii doi ani, la Iaşi au avut loc mai multe proteste ale locatarilor nemulţumiţi că sunt distruse parcuri, iar în loc sunt ridicate blocuri turn.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.