Lia Olguţa Vasilescu câştigă al doilea mandat de primar al Craiovei, la o diferenţă de peste 46.000 de voturi faţă de principalul său contracandidat, Pavel Badea (PNL), arată rezultatele furnizate de Biroul de Circumscripţie Electorală, după centralizarea finală a tuturor voturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii Biroului de Circumscripţie Electorală Craiova au finalizat, luni, centralizarea proceselor-verbale din toate cele 173 de secţii de votare din municipiul Craiova.

Astfel, conform rezultatelor finale, Lia Olguţa Vasilescu (PSD+UNPR) a obţinut 58.478 de voturi, Pavel Badea (PNL) – 12.649 de voturi, Mircea Năstase (ALDE) – 7.538 de voturi, Florentin Gust (PSRO) – 6.048 de voturi, Dan Adrian Cherciu (Alianţa Pentru Craiova) - 5.132, Horaţiu Buzatu (PML) – 3.013, Arthur Andriţoi (PND) – 1.679, candidatul independent Constantin Mireanu – 762 şi Ionel Pană, tot independent – 691 de voturi.

Membrii Biroului de Circumscripţie Electorală vor calcula în orele următoare şi numărul de mandate de consilier local care îi revine fiecărui partid, în funcţie de voturile primite din partea cetăţenilor. Alianţa PSD+UNPR a fost votată de 53.329 craioveni, PNL a primit 17.722 de voturi, ALDE – 6.950, PSRO – 6.310, Alianţa Pentru Craiova – 4.018, PML – 3.214, PND – 1.772, Ionel Pană – 1.512 voturi, PER – 1.412, Alianţa pentru Unitatea Romilor – 729.

Conform numătătorii paralele a PSD, Lia Olguţa Vasilescu va fi sprijinită în Consiliul Local Municipal Craiova de 19 consilieri din partea Alianţei PSD+UNPR, iar Pavel Badea va face opoziţie în calitate de consilier, fiind ajutat de patru dintre colegii săi de partid aflaţi pe listele de candidaţi ai PNL. ALDE reuşeşte să trimită în Consiliul Local Craiova doi consilieri municipali.

Duminică, în municipiul Craiova au votat 99.554 de cetăţeni, reprezetând 38,66% din totalul persoanelor cu drept de vot.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, membru al PSD din 2007, este urmărită penal de DNA, fiind acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 pentru alegerea primarului municipiului Craiova şi că a primit apoi mită în calitate de primar. La sfârşitul lunii mai, procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul Olguţei Vasilescu, pentru o nouă infracţiune de spălare de bani în acest dosar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.