Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că perioada în care cabinetul medical individual a furnizat servicii medicale sau dentare constituie pentru titularul cabinetului experienţă profesională de medic şi este asimilată vechimii în muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, preconizându-se ca perioada în care cabinetul medical individual a furnizat servicii medicale, respectiv servicii medico-dentare, să constituie pentru titularul cabinetului, experienţă profesională de medic, respectiv experienţă profesională de medic stomatolog şi să fie asimilată vechimii în muncă cu respectarea unor condiţii. Astfel, perioada în care titularul cabinetului medical individual a furnizat servicii medicale este asimilată vechimii în muncă, fără a fi luată în considerare perioada în care medicul titular a avut suspendată calitatea de membru al CMR, cu îndeplinirea următoarelor condiţii: a) serviciile medicale furnizate de medicul titular au produs venituri nete în anul de referinţă a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv; b) a achitat contribuţiile datorate bugetului asigurărilor sociale de stat. Perioada în care titularul cabinetului medical individual a furnizat servicii medico-dentare este asimilată vechimii în muncă, fără a fi luată în considerare perioada în care medicul titular a avut suspendată calitatea de membru al CMSR, cu îndeplinirea următoarelor condiţii: a) serviciile medico-dentare furnizate de medicul stomatolog titular au produs venituri nete în anul de referinţă a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv; b) a achitat contribuţiile datorate bugetului asigurărilor sociale de stat.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.