Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, ca for decizional, Legea pentru recunoaşterea drepturilor veteranilor din teatrele de operaţii, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor căzuţi la datorie. ”Prin adoptarea acestei legi, România se aliniază altor state care promovează un cadru legislativ coerent pentru recunoaşterea meritelor veteranilor din teatrele de operaţii şi personalului participant la misiuni şi acţiuni militare pe teritoriul naţional şi aplicarea de măsuri active în sprijinul răniţilor sau celor care au devenit invalizi în urma participării la astfel de acţiuni, precum şi urmaşilor celor căzuţi la datorie”, afirmă reprezentanţii Ministerului Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Apărării Naţionale salută adoptarea proiectului Legii pentru recunoaşterea meritelor personalului din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, participant la misiuni şi acţiuni militare sau la alte operaţii în afara teritoriului statului român, precum şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, în şedinţa Plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, desfăşurată marţi, 14 iulie”,  se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Ministerul Apărării arată că a sprijinit, prin structurile competente, procesul de elaborare a acestui proiect legislativ, prin care sunt recunoscute meritele militarilor români participanţi la misiuni externe în dezvoltarea relaţiilor internaţionale şi a parteneriatelor strategice ale României.

Astfel, ministerul a susţinut extinderea ariei de aplicabilitate a actului normativ personalului din toate instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

”Prin adoptarea acestei legi, România se aliniază altor state care promovează un cadru legislativ coerent pentru recunoaşterea meritelor veteranilor din teatrele de operaţii şi personalului participant la misiuni şi acţiuni militare pe teritoriul naţional şi aplicarea de măsuri active în sprijinul răniţilor sau celor care au devenit invalizi în urma participării la astfel de acţiuni, precum şi urmaşilor celor căzuţi la datorie”, arată MApN.

Legea a fost înaintată preşedintelui României, pentru promulgare.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.