Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, pentru News.ro că a primit solicitările DNA de începere a urmăririi penale în cazul ministrului Petre Tobă şi a fostului vicepremier Gabriel Oprea, el precizând că cererile vor fi examinate vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mâine dimineaţă vor fi lucrările la mapă. Au ajuns în această după-amiază (solicitările DNA de înpere a urmăririi penale - n.r.) Mâine le vom examina şi mâine va merge una şi pe urmă cealaltă. O să meargă în ordinea în care le studiem. Sunt două: una care îl priveşte pe domnul fost vicepremier Oprea şi cea de-a doua pe domnul Tobă”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat, joi, procurorului general, Augustin Lazăr, să-i ceară preşedintelui României încuviinţarea urmării penale a ministrului de Interne, Petre Tobă, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul privind deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Procurorii DNA îl acuză pe Tobă că a refuzat, în mod discreţionar, declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente care ar fi dovedit deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Ulterior, ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, a anunţat că a decis să demisioneze, "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public in prag de alegeri". El mai spunea, într-un comunicat de presă, că respinge cu tărie acuzatiile aduse şi este la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii.

Tot joi, procurorul şef al DNA a solicitat procurorului general să formuleze o cerere către Senat, pentru efectuarea urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.