Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, după audierea la Secţia pentru investigarea magistraţilor, că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi s-au adus la cunoştinţă învinuirea şi calitatea de suspect. Am depus două cereri de recuzare,  a procurorului de caz, a procurorului şef secţie. După ce mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea, doamna procuror mi-a spus că voi primi răspunsul la cererile de recuzare", a afirmat Kovesci, precizând că "motivele sunt cele din Codul de procedură penală, afectarea imparţialităţii".

Despre candidatura pentru funcţia de procuror-şef european: "Cu sigurnţă va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg în acest moment. Eu voi merge mai departe, mă voi prezenta la audieri în 26 februarie în Parlamentul European, aşa cum am fost chemată. Până atunci mai sunt nişte etapae de parcurs de către candidaţi"

"Nu am comis niciodată, dar niciodată nu am comis fapte penale", a subliniat Kovesi.

Despre acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă: "Acuzaţiile pe care le-am văzut  în spaţiul public făcute de un incukpat dintr-un dosar al DNA sunt simple fabulaţii. Nu am avut niciunfel de atribuţii legate de extrădarea inculpatului  Popa Nicolae,  nu am exercitat niciun act abuzivv în legătură cu extrădarea pentru că nu aveam astfel de atribuţii".
 
Despre acuzaţia de luare de mită: "Acuzaţia de luare de mită este că aş fi primit eu bani în mod direct pentru a plăti extrădarea. După cum bine ştiţi,  plata s-a făcut de către Poliţia Română, este şi un comunicat al Parchetului General".
Ea a spus că nu este nicio concidenţă faptul că este cercetată când candidează pentru postul de procuror-şef european.
"Nu este nicio concidenţă. De doi ani şi jumătate sunt hărţuită cu plângeri penale, cu acţiuni disciplinare, am patru acţiuni disciplinare, 18 dosare penale. Nu sunt singura în această situaţie, toţi cei care şi-au făcut treaba în magistratură au probleme: presedinta ICCJ, membri din CSM care au fost vocali, procurori care au comentat despre legile justiţiei sunt cercetaţi disciplinar".
"În ianuarie 2017, pe baza afirmaţiilor făcute de acest inculpat s-a deschis un dosr penal exact cu privire la această extrădare. În ianuarie 2017 şi eu sunt pusă sub învinuire când trebuie să mă prezint la această audiere, deci nu este nicio coincidenţă", a argumentat Kovesi.
Ea a vorbit şi despre fotogarfiile pe care Ghiţă susţine că le are cu ea, în crama sa.
"Nu am avut întâlniri în afara unui cadru instituţional. Am participat la evenimente orgnizate de instituţii ale statului la care am fost invitată de conducătorii acelor instituţii, deci, dacă există poze, există de la acele evieimente ale instituţiilor, la care eu am particioat. Nu am vorbit niciodată cu Sebastian Ghiţă nici la telefon, nici prin e-mail, nici nu am folosit mailul cucuveaua. Pot să apară poze de la aceste evenimente sau pot să apară şi poze false, aşa cum au apărut şi înregistrări falsificate, dar nu exclud să existe înregistrări de la evenimente ale instituţiilor", a susţinut Laura Codruţa Kovesi.
"Nu am discutat niciodată cu nimeni despre dosre penale în afara cadrului instituţional. Nu am discutat cu Sebastian Ghiţă despre această extrădre
În ceea ce priveşte acuzaţiile Elenei Udrea conform cărora aceasta i-ar fi oferit cadouri: "Sunt fabulaţii".
La ieşirea de la Parchet,  Laura Codruţa Kovesi a fost ovaţionată şi încurajată de acelaşi grup de susţinători, care îi presăraseră şi lalele pe treptele Parchetului General.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.